VEELGESTELDE VRAGEN

Medicatie overzicht bij vaccinatie

28-01-2021

De GGD kan bij de uitnodiging voor de corona-vaccinatie vragen om een medicatie overzicht. Als dit zo is staat dit in de brief die u bij de uitnodiging ontvangt.

Heeft u een medicatie overzicht nodig? Print deze zelf via mijngezondheid.net. U kunt hier uw dossier in kijken en uw medicatie lijsten printen. 

Door uw lijst thuis te printen voorkomt u drukte in de apotheek en helpt u mee aan het voorkomen van verspreiding van corona! 

 

Lees verder

Zelf uw zorg regelen?

17-06-2020

Het Gezondheidscentrum Camminghaburen biedt u het online patiënten portaal MijnGezondheid.net aan. Het gebruik van MijnGezondheid.net kan via de website, maar ook met de app Medgemak op uw tablet of mobiele telefoon.

Wat kunt u online regelen met ons Gezondheidscentrum als u zich aanmeldt voor MijnGezondheid.net?

•    Medicatie/recepten aanvragen (apotheek)
•    Bijsluiters van medicatie inzien
•    Gebruik maken van een inneemwekker voor medicatie
•    Medicatiepaspoort en Actueel Medicatieoverzicht (AMO) inzien en eventueel thuis printen
•    Vragen stellen/wijzigingen doorgeven via een beveiligde omgeving (e-consult met apotheker,  huisarts of praktijkverpleegkundige)
•    Online afspraken te maken met uw huisarts (huisarts)

De opties om uw labwaarden te bekijken en inzicht te hebben in uw dossier zijn in ontwikkeling en volgen voor het Gezondheidscentrum op termijn.

U vindt het portaal via www.gezondheidscentrumcamminghaburen.nl, klik op de button MijnGezondheid.net en log in met DigiD. Voor het gebruik van de app MedGemak op uw smartphone of tablet dient u eenmalig MedGemak te koppelen aan uw MijnGezondheid.net account.

Heeft u nog vragen, kijk dan op onze website, lees de informatiefolder op de praktijk of stel uw vraag aan een medewerker van het Gezondheidscentrum.

 

Lees verder

Binnenkort op reis? Medicijnen mee ....

17-06-2020

Apotheek Gezondheidscentrum Camminghaburen denkt graag met u mee!

Gaat u binnenkort op reis en gebruikt u medicijnen? U kunt bij apotheek Gezondheidscentrum Camminghaburen advies krijgen over het gebruik en meenemen van uw geneesmiddelen.

Het belangrijkste advies is om voldoende medicijnen mee te nemen op vakantie, het liefst voor de duur van uw vakantie en voor 1 week extra. Denkt u eraan op tijd uw medicijnen aan te vragen?
Via mijngezondheid.net (bereikbaar via onze website www.gezondheidscentrumcamminghaburen.nl) kunt u een overzicht printen van uw medicijnen. Dit is handig als u onverhoopt naar de dokter of apotheek moet tijdens uw vakantie.


Heeft u medicijnen die koel bewaard moeten worden? Vaak kan het medicijn in een koelbox of koeletui worden bewaard. Dit is raadzaam voor insulines. In principe zijn insulines bij kamertemperatuur (15-25 0C) 4 weken houdbaar. Insulines mogen nooit in de het bagageruim van het vliegtuig. Dit advies geldt overigens voor alle medicatie. Helaas raakt een koffer soms kwijt - het zou nog vervelender zijn als u dan ook zonder medicatie zit.
Informatie over houdbaarheid buiten de koelkast staat vaak in de bijsluiter.

Gebruikt u de anticonceptiepil? Het kan fijn zijn om de menstruatie over te slaan tijdens uw vakantie. In veel gevallen kunt u de pil doorslikken. Kijk hiervoor in de bijsluiter of raadpleeg www.apotheek.nl. Bedenk dat de pil minder betrouwbaar wordt als u deze onregelmatig inneemt. Ook moet u rekening houden met het tijdsverschil. Als het tijdsverschil minder dan 12 uur is, kunt u het gebruikelijke tijdstip van inname aanhouden. Uw pil blijft betrouwbaar. Mocht u ziek worden: Hevig braken en waterdunne diarree kunnen de betrouwbaarheid van de anticonceptiepil verminderen. Vergeet niet condooms in te pakken. Deze zijn namelijk niet op elke vakantiebestemming te koop.
Andere medicijnen die vaak meegenomen worden zijn pijnstillers (paracetamol) en diarreeremmers (loperamide). U kunt langs komen voor advies of een checklist raadplegen op www.apotheek.nl. Zoek op “medicijnen mee op reis”.  
Voor sommige medicijnen is een extra verklaring nodig. Op www.hetcak.nl kunt u vinden of u voor uw medicijn en voor uw reisbestemming een extra verklaring nodig heeft.

Gaat u het bos of veld in? Denk dan aan een tekentang. Deze zijn eveneens verkrijgbaar in de apotheek. Voor meer informatie over teken en hoe te handelen na een tekenbeet kunt u kijken op www.thuisarts.nl. Vaak hoeft u niet naar de huisarts, neem wel contact op als het niet lukt de teek te verwijderen of als de teek langer dan 24 uur in uw huid heeft gezeten. Mocht na enkele dagen tot weken een verkleuring of rode vlek rond de tekenbeet ontstaan, of als u op een andere plek van uw lichaam een verkleuring of rode vlek ontdekt, dan is het raadzaam om contact met de huisarts op te nemen. Dat geldt ook wanneer u na dagen tot maanden griepachtige klachten, gewrichtsklachten, uitstralende pijn of minder kracht krijgt.


Alle medewerkers van Gezondheidscentrum Camminghaburen wensen u een aangename zomer toe!

Lees verder

Mag ik autorijden?

16-06-2020

Op rijveiligmetmedicijnen.nl kunt u opzoeken of uw medicijn invloed heeft op het auto rijden.

Staat uw medicijn niet in de lijst, dan geeft de beroepsorganisatie voor apothekers hier geen landelijk advies over. Weet u niet zeker of u met uw medicijnen veilig kunt rijden? Vraag het ons. Kom langs of apotheek@gc-camminghaburen.nl.

Lees verder

Kan de apotheker thuis langskomen?

16-06-2020

De apotheker komt graag bij u langs om over uw medicijnen te spreken. Mail naar apotheek@gc-camminghaburen.nl voor een afspraak.
Wij nodigen ook mensen uit voor een gesprek over medicijnen.

Klik hier voor een informatiefolder van de Patiëntenfederatie NPCF over dit soort gesprekken.

In een gesprek over uw medicijnen bespreekt u met de apotheker of u alle medicijnen die u neemt ook echt nodig heeft en of ze (nog) goed werken.

Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld veel medicijnen tegelijk gebruikt.

Het gesprek is er om het gebruik van uw medicijnen zo makkelijk mogelijk te maken.

 

Klik hier om te zien hoe u zich het beste voorbereid op het gesprek.

Klik hier als u nog meer informatie wilt over dit onderwerp.

Klik hier als u meer informatie van de Patiëntenfederatie NPCF wilt.

Lees verder